25.9.2024. 18:59
0
Omer Begović se povukao iz izborne utrke: I ako budem izglasan, neću prihvatiti mandat
Nosilac liste Stranke za BiH za Općinsko vijeće Novo Sarajevo na predstojećim Lokalnim izborima Omer Begović medijima je dostavio saopštenje u kojem je naveo da se povlači iz izborne utrke.

"Ja, Omer Begović, jutros sam iz medija saznao da sam optužen jer sam propustio suspendovati nastavnika tjelesnog.

Ova optužnica je politički motivisana, kako bi ugrozili političku borbu Stranke za BiH, čiji sam član i nosilac liste za Općinsko vijeće Novo Sarajevo.

Kako su svi mediji uz informaciju o potvrđivanju optužnice protiv mene kao direktora, objavili moju fotografiju s promotivnim materijalom, koji se koristi isključivo u predizbornoj kampanji, to govori u prilog činjenici da se radi o vremenski tempiranom i politički motiviranom postupku.

Zbog interesa javnosti odlučio sam se povući iz izborne utrke. Iako sam nosilac liste za OV Novo Sarajevo i s obzirom da su liste već poznate, a kampanja uveliko teče, spreman sam potpisati izjavu da čak i ukoliko dobijem mandat neću ga prihvatiti.

Nakon prijema optužnice dat ću konačnu informaciju javnosti u vezi sa onim što mi se stavlja na teret. A sve informacije o ovom slučaju možete provjeriti kod resornog ministarstva, koje sam kao direktor obavijestio nakon davanja iskaza, te dostavio odgovor na zastupničko pitanje Skupštini KS, Vladi i Ministarstvu, a koje se može pronaći na službenoj stranici Skupštine KS", naveo je u saopštenju Begović.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.