25.9.2024. 14:18
4
"Omer Begović je sredstvo a meta je Stranka za BiH. Deset dana prije izbora, nakon šest godina, za nešto što je, koliko sam vidio, četiri mjeseca isplaćenih plata"
Kako smo i prenijeli već ranije, jedno od imena protiv kojeg je Tužilaštvo KS podiglo optužnicu a u slučaju profesora Samira Alihodžića, osuđenika za bludne radnje u OŠ "Grbavica 1", je i ime Omera Begovića, nosioca liste Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Općinsko vijeće Novo Sarajevo.

Prema navodima iz optužnice, Begović je optužen jer je trebao, a nije to uradio, suspendovati Alihodžića do okončanja postupka. 

"Zbog nedonošenja odluke o suspenziji iz nastavnog procesa do okončanja krivičnog postupka, tereti se da da mu je pribavio nezakonitu korist u vidu prava koje mu ne pripada", navelo je Tužilaštvo KS.

Za Source.ba portal je o ovom slučaju govorio predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH u Kantonu Sarajevo, Almir Bečarević.

Željeli bi smo napomenuti da je Bečarević, kada smo ga prvi put kontaktirali, kazao da ga pozovemo nakon sat vremena jer nije bio upoznat sa pomenutim slučajem. Kada smo ga pozvali, predsjednik KV SBiH KS se, neočekivano, javio i dao svoju reakciju.

U prilogu poslušajte šta je kazao.

Novinar: Ajdin Balićevac

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.