25.9.2024. 9:10
0
Puljić direktno iz New Yorka: "Rečenica godine Aleksandra Vučića za govornicom Generalne skupštine UN-a..."
Ivica Puljić, ugledni novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, komentirao je govor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u UN-u, te izdvojio, kako je naveo, rečenicu godine.

"Svi govore o Ukrajini, niko o Srbiji", citirao je Puljić djelić Vučićevog govora za govornicom UN-a na X-u. 

"Evo još jedne iz Vučićevog govora na Generalnoj skupštini, naveo je Puljić te citirao: "Srbija je mali kamenčić u cipeli moćnika!", a potom dodao, kako je naveo, još samo dvije:

"Srbija je bila jedna od zemalja-osnivačica Ujedinjenih nacija." (UN je osnovan 1945). "Nikad nećemo dati slobodu i nezavisnost Srbije!" (Tko su neprijatelji?).

Puljić je prethodno istakao da se u New Yorku održava Opća skupština UN-a na kojoj će ove sedmice više od 170 predsjednika, premijera i šefova diplomatija držati govore, te podsjetio na opasku Vučića: "Ako Biden bude govorio 20-25 minuta i ja ću toliko govoriti. Neće me niko u tome sprečiti."

Američki predsjednik Joe Biden, kako je istakao Puljić, imao je govor dug 24 minute i 12 sekundi. Samo toliko.

Biden je govoreći o ranijim globalnim izazovima kazao: "1990-tih sam radio na odgovornosti Miloševića za ratne zločine. I odgovarao je za njih". Među tim zločinima je bio i genocid počinjen u Srebrenici 1995. godine.

- Svjetski su lideri pomno slušali posljednji govor predsjednika Bidena na Općoj skupštini. Tako da su svi čuli i kratku, ali poučnu, priču o Slobodanu Miloševiću čiji je ministar bio Aleksandar Vučić, koji danas govori na istom skupu, naveo je Puljić te dodao da je Vučićev govor je trajao 19 minuta i 28 sekundi.

"Za to je vrijeme citirao Gandija, Kennedija, Obamu i Mendelu. Predsjednik Biden se, za istom, govornicom jedino sjetio - Slobodana Miloševića".

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.