24.9.2024. 13:02
0
Hrvatska: Mladić iz automatske puške ubio majku
Policijska uprava međimurska prijavila je 20-godišnjaka iz Piškorovca za ubistvo 50-godišnje majke. Mladić će tako odgovarati za teško ubistvo, ali i za nezakonito držanje oružja.

Upravo iz ilegalnog oružja koje je držao u kući 20-godišnjak je u ponedjeljak navečer ispalio jedan hitac koji je njegovoj majci nanio smrtonosnu ozljedu. Metak ju je pogodio u prsni koš, a liječnici čakovečke bolnici nisu joj uspjeli spasiti život.

Oduzeto oružje
Inače, mladić je majku ubio automatskom puškom koju su policajci i pronašli tijekom očevida.

Iz PU međimurske otkrivaju i koliko su oružja oduzeli u protekle tri godine. Riječ je o ukupno 16 automatskih pušaka, 93 puške raznih drugih vrsta, 26 pištolja i revolvera, te nešto manje od 55.000 raznih vrsta streljiva.

“Međimurski policajci intenzivno provode aktivnosti iz nacionalne kampanje ‘Manje oružja, manje tragedija’ te u pretežito romskim naseljima upozoravanju stanovnike na opasnosti ilegalnog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. U protekle tri godine provođenje spomenutih preventivnih aktivnosti građani su dragovoljno predali devet automatskih pušaka, 17 pušaka raznih vrsta, 16 pištolja i revolvera, 57 komada ručnih bombi, četiri minsko-eksplozivnih sredstva te nešto više od 6 000 raznih vrsta streljiva. Pozivamo sve građane da u sklopu ove preventivne nacionalne kampanje dragovoljno predaju ilegalno oružje, streljivo te minsko-eksplozivnih sredstava. Takva predaja ne podliježe prekršajnim ili kaznenim sankcijama te je vremenski neograničena”, poručuju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.