24.9.2024. 11:18
0
Uk i Hota-Muminović posjetili Bošnjački institut - Fondacija Adil Zulfikarpašić
FOTO: VLADA KS
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović posjetili su jučer Bošnjački institut - Fondacija Adil Zulfikarpašić, gdje su sa predsjednikom Upravnog odbora Fehimom Škaljićem i direktoricom Aminom Rizvanbegović Džuvić i uposlenicima Instituta razgovarali o budućoj saradnji.
Premijera Uka i ministricu Hota-Muminović su domaćini proveli kroz umjetničke, etnološke, rukopisne, arhivske i bibliotečke kolekcije i detaljnije ih upoznali s radom i aktuelnim programima i aktivnostima Instituta, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

- Razgovarali smo o važnosti jačanja saradnje između Vlade Kantona Sarajevo i Bošnjačkog instituta - Fondacije Adila Zulfikarpašića, s posebnim fokusom na zajedničke kulturno-obrazovne projekte koji mogu doprinijeti očuvanju i promociji naše baštine. Vlada KS ostaje posvećena podršci ovakvim ustanovama koje igraju ključnu ulogu u očuvanju naše historije i identiteta, te ćemo raditi na jačanju saradnje u budućim kulturno-obrazovnim projektima - rekao je Uk.

Ministrica Hota-Muminović izrazila je zadovoljstvo što će sve školske biblioteke u Kantonu Sarajevo dobiti Izabrana djela Alije Isakovića.

Vlada Kantona Sarajevo je putem Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS osigurala finansijsku podršku ovom vrijednom izdavačkom projektu Bošnjačkog instituta.

- Učenici osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo imat će priliku da se pobliže upoznaju s radom, vrijednošću i ukupnom baštinom koju imamo kroz rad bosanskohercegovačkog književnika Alije Isakovića - rekla je ministrica Hota-Muminović, koja se na kraju posjete zajedno s premijerom Ukom upisala u knjigu utisaka.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.