24.9.2024. 14:46
0
Predsjednik Irana upozorava: "Regionu prijeti širi rat ako se izraelski napadi ne zaustave"
FOTO: AGENCIJE
Iranski predsjednik Masoud Pezeshkian izjavio je da se Hezbollah ne može sam suprotstaviti izraelskom režimu koji podržavaju zapadne države.

Pezeshkian je u razgovoru za CNN ocijenio moguće posljedice izraelske agresije u regionu.

Poručio je da neće dozvoliti da Liban "postane još jedna Gaza u rukama Izraela".

"Hezbollah to ne može sam ostvariti. Hezbollah se ne može sam suprotstaviti režimu koji podržavaju zapadne zemlje, evropske zemlje i Sjedinjene Američke Države (SAD) sa najnaprednijim oružjem", rekao je Pezeshkian.

Upozorio je na kraju da je region pred rizikom da uđe u "širi rat" ako se izraelski napadi ne zaustave.

U izraelskim zračnim napadima u Libanu ubijeno je 558 osoba, izjavio je u utorak libanski ministar zdravstva Firas Abiad. Među žrtvama je 50 djece i 95 žena, dok je najmanje 1.835 ljudi ranjeno, rekao je Abiad na konferenciji za novinare u Bejrutu.

"Većina žrtava u izraelskim napadima od ponedjeljka ujutro su bespomoćni civili u svojim domovima. To opovrgava navode neprijatelja o gađanju boraca", naglasio je ministar.

Izraelski napadi natjerali su hiljade Libanaca da napuste svoje domove u južnom Libanu i da se kreću prema Bejrutu i sjeveru zemlje.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.