24.9.2024. 8:07
0
Zelenski: Sve smo bliže kraju rata, bliže nego što mislimo
Sve smo bliže kraju rata, bliže nego što mislimo, izjavio je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski u intervjuu kojeg je, zajedno sa svojom suprugom, dao za televizijsku stanicu ABC News.

I ovom prilikom Zelenski je ponovno pozvao Vašington i druge partnere da nastave podržavati Ukrajinu, jer kako je prvi čovjek Ukrajine rekao „samo snažna pozicija Ukrajine može potaknuti ruskog predsjednika Putina da zaustavi rat“.

Od nedjelje se Zelenski nalazi u SAD gdje će učestvovati na zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda. Ukrajinski predsjednik će tu priliku iskoristiti i za brojne sastanke sa svjetskim čelnicima, a razgovarat će i s aktuelnim američkim kandidatima za novog predsjednika, Kamalom Haris i Donaldom Trampom.

- Još jednom pozivam sve naše saveznike da nam pomognu doći do zajedničke pobjede za istinski pravedan mir - rekao je Zelenski te se osvrnuo na operaciju Kursk.

- Putin se jako boji te operacije jer su njegovi ljudi po njoj vidjeli da ne može braniti cijeli svoj teritorij - zaključio je Zelenski.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.