23.9.2024. 13:15
1
Ramzan Kadirov razočaran u Elona Muska: "Pa kako si mogao, to nije muški"
Kadirov je u četvrtak ustvrdio da je vozilo, za koje je rekao da je bilo opremljeno mitraljezom, zaključano, dodajući u petak da je poslao dva dodatna Teslina Cybertrucka na prvu crtu, piše CNN.

Čečenski ratni vođa, poznat po svojoj lojalnosti ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i aktivnom sudjelovanju u tekućim ruskim vojnim operacijama u Ukrajini, podijelio je snimke sebe u augustu kako vozi Cybertruck, tvrdeći da je to Muskov dar. U videu je prikazan nasmijani Kadirov kako vozi praznim trgom u Groznom, glavnom gradu Čečenije, i zahvaljuje Musku na vozilu koje će 'uskoro biti poslano na front'.

Musk je, međutim, odlučno demantirao da ga je poslao. "Jesi li ti ozbiljno toliko retardiran da misliš da sam poklonio Cybertruck ruskom generalu?" napisao je tada u komentaru na X-u, platformi društvenih medija čiji je vlasnik.

Kadirov je ponovio svoju tvrdnju ranije ove sedmice, kada se požalio da je vozilo visoke tehnologije moralo biti odvučeno s bojnog polja, rekavši: "Ono što je Elon Musk učinio nije bilo lijepo. Daje skupe darove od srca, a zatim ih daljinski isključi. To nije muški. Morali smo vući željeznog konja. Kako si to mogao učiniti, Elone?"

"Još dva Cybertrucka poslana su u ukrajinsku ratnu zonu", dodao je ratni komandant u petak, 20. septembra objavivši video dva Teslina vozila u šumovitom području, od kojih je svako naoružano mitraljezima. Na snimci se vidi kako muškarci u vojnim uniformama pucaju s njihovih krovova.

"Daljinsko isključivanje nije utjecalo na ova vozila. Normalno rade, bez kvarova", rekao je na Telegramu. "Niste mogli poželjeti bolju reklamu za Cybertruck."

Podsjetimo, Musk je 2019. godine u Los Angelesu predstavio Tesla Cybertruck, a on je potpuno električni, kao i sva vozila firme. Maloprodajne cijene za Cybertruck kreću se od oko 90 hiljada dolara (157 hiljada KM) u Sjedinjenim Državama.

Kadirov, kojeg je Putin postavio za čečenskog vođu, desetljećima je kritiziran zbog kršenja ljudskih prava. Američki State Department sankcionirao ga je 2020. godine, rekavši da 'ima vjerodostojne informacije' da je odgovoran za 'teška kršenja ljudskih prava', uključujući mučenja i ubojstva. Također je pod sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva i Europske unije, piše tportal.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.