24.9.2024. 14:25
1
Zukić podsjetio na šokantne brojke: "Aktuelna vlast je u 2024. godini zadužila FBiH više od milijardu KM"
Predsjedavajući Kluba Bošnjaka Doma naroda Federacije BiH Muamer Zukić (SDA) kaže da je aktuelna vlast u 2024. godini zadužila FBiH više od milijardu KM.

"Gledam premijer Federacije izašao na press i ubjeđuje nas - da ne vjerujemo svojim očima, nego da vjerujemo njegovim neuvjerljivim riječima. Kako nam premijer objasni aktuelna zaduženja Federacije, još će na kraju ispasti da on vraća neke i nečije dugove", navodi Zukić.

Dodaje da je kao delegat tražio službenu informaciju o planiranom zaduženju FBiH u 2024. godini, uključujući kratkoročna i dugoročna zaduženja, s načinom i rokovima otplate.

"Naravno, nisam dobio odgovor. Očigledno se skriva ta informacija. Po onome što sam uspio vidjeti iz materijala koji su bili dostupni nama u Parlamentu i onome što su objavljivali mediji kao informaciju sa sjednica Vlade - zaduženja Federacije u ovoj godini su veća od milijarde KM. Naime, u 2024. godini Vlada se zadužila više od 650 miliona KM, uglavnom kratkoročno. Istovremeno, Parlament FBiH je donio odluke o dugoročnim zaduženjima preko 600 miliona KM. Što u zbiru iznosi više od 1.200.000.000 KM. A tek smo u mjesecu septembru… Šta će još biti do kraja godine", pita Zukić.

Kaže da će u narednom periodu pokušati doći do svih odluka o zaduženjima te će Klub SDA angažovati neutralne ekonomske stručnjake od kojih će tražiti mišljenje.

"Nemamo dilemu da se Federacija rekordno zadužuje. Samo je pitanje, koliko će to na kraju godine iznositi", zaključio je. 

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.