24.9.2024. 12:15
3
Naša stranka: Prodaja obavještajnih podataka je veleizdaja države, Stojnić je bio na listi DF-a 2016. godine
Povodom optužnice protiv Denisa Stojnića da je zloupotrijebio počasnu iskaznicu OSA-e reagovala je Naša stranka.

- Naša zastupnica Sabina Ćudić kao članica Komisije za nadzor nad radom OSA-e kroz parlamentarni rad istražuje načine na koje su se politički dodjeljivale iskaznice obavještajno-sigurnosne agencije a što sada dobija i svoje sudske epiloge.

Istu iskaznicu je imao i Salko Zildžić, zastupnik SDA u Parlamentu FBiH, kojem je ona otkrivena u momentu kad je u Srbiji uhapšen zbog nelegalnog prenosa oružja. Upravo je tim povodom Ćudić tražila po kojem osnovu je spomenutom licu izdata iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, te da li postoje i drugi izabrani dužnosnici u BiH kojima je izdata iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Podsjećamo i da je Denis Stojnić protiv kojeg je podignuta optužnica bio na listi Demokratske fronte Stari Grad na Općinskim izborima 2016. godine.

Smatramo da je izuzetno važno, a zbog vraćanja povjerenja građana u sigurnosno-obavještajne strukture BiH, istražiti načine na koji su istaknuti članovi stranaka, koristeći sigurnosno-obavještajne strukture trgovali utjecajem i potencijalno pogodovali svojim političkim ciljevima.

Prodaja obavještajnih podataka je veleizdaja države. Nećemo odustati dok sve takve slučajeve ne rasvijetlimo do kraja - naveli su.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.