25.9.2024. 16:39
0
Stari Grad oblijepljen lecima sa razlozima zašto ne glasati za Irfana Čengića: SDA se ograđuje i kaže da nema nikakve veze s tim
Na području općine Stari Grad Sarajevo osvanuli su plakati na kojima se na gnusan način diskreditira kandidat Trojke za načelnika Irfan Čengić.

Na plakatu su ispisani 'razlozi' zbog kojih građani ove općine ne bi trebali glasati za Čengića nego za SDA-ovog kandidata Dženana Selimbegovića, a naslov je 'Zašto ne glasati za Čengića', prenosi Raport.

Uz popis je stavljena i fotografija nosioca liste SDA za OV Stari Grad Jahje Muhasilovića.



No, SDA se sad ograđuje od ovih pamfleta.

"U Starom Gradu su se pojavili pamfleti od kojih se ograđujemo u svakom smislu te riječi.
Naime dobili smo informacije i slike da su ovi pamfleti postavljeni po stubovima u starogradskim mahalama. Iako načelnik Čengić ima mnogo propusta u svom radu koje opravdano treba kritikovati, ovakva vrsta diskursa je neprihvatljiva u javnom prostoru. To nije ono za šta se zalažemo i što želimo Starom Gradu", naveli su u saopćenju.

"Zbog toga još jednom ističemo da iza ovoga niti stoji OO SDA Stari Grad, niti kandidat za načelnika općine Dženan Selimbegović, niti bilo ko od naših aktivista. Zato pozivamo nadležne organe da podhitno ispitaju ko stoji iza ovoga, te da protiv odgovornih pokrenu zakonom predviđene mjere", zaključili su.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.