25.9.2024. 16:39
1
Semir Zilić o dešavanjima u Banjaluci: Za 30 godina nisam vidio veće jadnike i beskičmenjake od igrača Borca
Dugogodišnji navijač FK Sarajevo i autor knjige "Bordo vremeplov", Semir Zilić, prokomentarisao je na društvenim mrežama dešavanja sa Gradskog stadiona u Banjaluci, gdje su u prošlom kolu igrali Borac i Sarajevo.

Podsjećanja, Sarajevo je u gostima slavilo sa 1:0, ali je utakmicu obilježilo nekoliko sudijskih grešaka, koje poslije nisu sankcionisane, kao što su, recimo, od strane NSBiH sankcionisane navodne greške našeg najboljeg sudije, Irfana Peljte.

Zilićev status prenosimo u cjelosti:

Ako se ikad u rječnik bosanskog jezika uvede pojam "nesportista", onda pod njegovom definicijom treba stajati:

𝐧𝐞𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐚 - vidi pod bilo koji fudbaler FK Borac iz perioda Zeljkovićeve vladavine NSBiH.

Definitivno, za ovih 30 godina, koliko pratim fudbal, nisam vidio veći primjer beskičmenjaka, jadnika i bijednika od članova ovog kluba. Nazvati ih "sportistima" bila bi uvreda za sport, nazvati ih "fudbalerima" bila bi uvreda za fudbal, jer nijedan pravi istinski sportista ne bi nikada pristao biti dio ove orkestrirane i oružane pljačke, sa pištaljkama i zastavicama umjesto pištolja i puški, koje se provodi na bh. terenima od decembra 2020. godine, kada je Vico Zeljković zasjeo na čelo NSBiH.

Ti bezobraznici i nesportisti, klasični su primjer svega onoga što sport ne smije predstavljati i ne zaslužuju ni da im se ruka pruži prije ili nakon utakmice, jer podrška kakvu oni imaju je ravna dopingu. Doping je, po svojoj definiciji, način na koji sportaši zloupotrebom hemijskih sredstava, ali i drugim vrstama medicinskih intervencija (npr. zamjena krvi), pokušavaju nadmašiti u rezultatima ostale sportaše ili najbolje rezultate na štetu svog zdravlja. Ovi, nesportisti, to isto pokušavaju, s tim što umjesto hemijskih sredstava, za to koriste pištaljke, zastavice, a odnedavno i video kamere i ekrane, fudbalskih sudija u Bosni i Hercegovini i pri tome se ne libe škoditi svom zdravlju, kao u slučaju dopinga, nego zdravlju protivničkih igrača.

Ne libe se, s leđa udariti po koljenu stajne noge protivničkog igrača, nanijeti mu povredu križnih ligamenata i višemjesečno odsustvo sa terena (kao na priloženoj slici), znajući da za takav start neće biti kažnjeni crvenim kartonom, kao što to PNI nalažu. Neće, jer ih štite oružani pljačkaši, naoružani pištaljkama i VAR ekranima. Ne libe se ni udariti glavom protivničkog fudbalera u tunelu, kao što je to prije par godina uradio njihov kapiten, na utakmici u Banjaluci između Borca i Sarajeva. Ne libe se ni glumiti, simulirati, padati čim im priđe protivnički igrač, znajući da će uz pomoć oružanih pljačkaša, na dovoljno glasan jauk, dobiti prekršaj, a njihov protivnik koji ih je ružno pogledao, vrlo vjerovatno karton. Ne libe se slaviti takve pobjede, takve titule, a vrlo vjerovatno i takve povrede kakve nanesu igračima iz protivničkih ekipa.

To što će jedan njihov kolega, koji igra u "mrskom" Sarajevu, narednih šest-sedam mjeseci biti onemogućen da zarađuje hljeb, da ostvari transfer u inostranstvo, da obezbijedi sebe i svoju novoformiranu porodicu, to njih nije briga. Jer to nisu sportisti. Niti su heroji. To su obični nesportisti i kukavice. Iste su to one kukavice, tatini sinovi, sinovi lokalnih političara i moćnika, koji po školama maltretiraju svoje vršnjake, znajući da će proći bez posljedica, jer ih tata/babo čuva.

Sram i stid da vas bude. Nadam se samo da nikada više, nijedan nesportista, koji je u ovom periodu nosio dres Vicinog mezimčeta, neće obući dres FK Sarajevo, jer bi to bila uvreda za sve igrače i navijače ovog kluba. Pa taman bio Messi i Ronaldo u jednom. Bijednici - napisao je Semir Zilić na Facebooku.

(Sead M.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.