24.9.2024. 10:30
0
Ćorić najavio gradski derbi: "Svjestan sam da ništa ne može preko noći, idemo odigrati hrabro i muški"
FOTO: fk željezničar
U Plavom salonu FK Željezničar danas je održana press konferencija pred sarajevski vječiti derbi.

Meč se igra sutra od 20:30 na stadionu Asim Ferhatović Hase, a ispred kluba sa Grbavice derbi je najavio šef struke Denis Ćorić.

- Što se tiče nas, očekivanja su velika. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, a Sarajevo je u dobroj formi. Nema pravila u derbijima, tu je poseban naboj, a tako će biti i sutra. Očekujem da budemo trkački dobri, agresivni i da napravimo pozitivan rezultat. Kolega Zekić je posložio ekipu, a mi smo zadovoljni u ovih sedam kola. Analizirali smo zadnju utakmicu, vidjeli greške, ali to čuvam za svlačionicu - rekao je u uvodnom obraćanju Ćorić.

Otkrio je očekivanja od derbija.

- Svako tri dana utakmice, ali tako je i drugima. Nemam šta zamjeriti momcima za sedam kola, pa ni protiv Zrinjskog. Najbitnije je da se svi možemo pogledati u oči. Svjestan sam kao trener da ništa ne može preko noći, a neke stvari su došle prebrzo. Od prvih 11 osam ih starta od prošle sezone, a znate kakva je bila sezona. Razgovarali smo između sebe, idemo odigrati hrabro i muški.

Vama je ovo prvi derbi, kako se osjećate?

- Miran sam, staložen, čast i zadovoljstvo je biti dio ovog derbija. Normalno se pripremam, kao i za svaku utakmicu, uživam u svemu i to želim prenijeti na ekipu. Nadam se da će svi akteri, od nas, do navijača, pokazati istinski derbi i na kraju svi izaći sretni. Kakav će biti rezultat, vidjet ćemo to.

Da li možete iznenaditi Sarajevo.

- Nije lako preko noći promijeniti stvari. To se radi jedan - dva prelazna roka. Svjestan sam svega, svih stvari što se tiče ekipe, a mogu vam reći da će Željo biti dobar u dogledno vrijeme. Treba nam vremena, sada sam kao trener svjestan svega, a što se tiče ekipe Sarajeva, dobri su, imaju kvalitet, kolega Zekić je to dobro posložio. Uvijek sam fokusiran na svoju ekipu, želim da budemo dobri i rastrčani, pa ćemo vidjeti kako će to izgledati.

Radovac nema pravo nastupa. Odbrana također nije na nivou.

- Znamo da nam je bitan igrač. Bez svakoga se može, i bez Denisa, Muje, Marka... Analizirao sam svakog igrača kada sam dolazio, on nije odavno igrao sedam utakmica u kontinuitetu. Biće tu i padova. Što se tiče odbrane, protiv Zrinjskog su tu bile tehničke greške. Kada gubimo, gubimo svi. Ja ću prvi stati ispred ekipe. Tehničke greške su nas skupo koštale sa Zrinjskim, mi smo imali takve situacije, ali nismo bili skoncentrisani. Nadam se da ćemo i mi biti na nivou.

Da li smatrate da je Sarajevo kvalitetnije od Zrinjskog?

- Biće uspona i padova, teren je jedino mjerilo. Mi smo izgubili od Zrinjskog, dobro to i dođe.

Zaštićeno godište stvara problem.

- Rotiramo, tražimo... Moramo praviti ekipu prema tome, ali svjesni smo toga. Neću teret na te momke, oni daju doprinos. Treba im dati vremena, vjerujem ovim mladim dečkima, oni će biti sve bolji i bolji. Biće i patnje, Bože moj - dodao je Ćorić na kraju press konferencije, prenosi Faktor.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.