23.9.2024. 19:39
0
Mehmed Baždarević blizu novog angažmana
FOTO: nsbih
Legendarni bh. fudbaler, a sada trener i bivši selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević na pragu je novog angažmana.
Baždarević je, kako pišu makedonski mediji, glavni kandidat za trenera tamošnjeg prvoligaša Bese iz Dobrog Dola nadomak Skoplja.

S ovom ekipom su se ranije povezivali Bruno Akrapović i Goce Sedloski, a čelnici kluba su navodno intenzivirali pregovore s Baždarevićem.

Silno žele popularnog Mešu na klupi svog tima, a da li će do dogovora doći, ostaje da vidimo.

Inače, riječ o ekipi koja je od ove sezone u najjačem rangu makedonskog fudbala. Trenutno je na 10. mjestu s četiri osvojena boda nakon šest utakmica.

Kada je riječ o Baždareviću, on je posljednji angažman imao 2021. u francuskom Gengamu. 

U ranijim razgovorima za "Avaz" isticao je kako je imao brojne ponude iz Afrike, ali da mu je cilj bio ostanak u Evropi.

Ranije je vodio Paris, Al Vakrah, Sošo, Grenobl, Sahel, Istres i državni tim Bosne i Hercegovine (13. decembar 2014. - 19. oktobar 2017.).
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.