15.5.2024. 9:23
0
Baždarević ponovo pričao o mogućnosti dolaska u Željezničar: "Bila je želja u meni i još uvijek..."
FOTO: Screenshot/YouTube/(Ne)uspjeh prvaka
Mehmed Baždarević, nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, bio je gost emisije "(Ne)uspjeh prvaka s Mirzom Džombom", koja se emituje na TV Arena Sport.

Između ostalog, dotakao se upravo perioda provedenog na klupi Zmajeva.

- Te tri godine u reprezentaciji, izuzetno bogate, ali su bile stresne i ljudi su me zaboravili gore. Poslije boravka u reprezentaciji, imao sam puno problema da uopšte nađem posao. Sve je to bilo traljavo. Nikada nisam dobio priliku u pravom klubu koji ima viziju i koji bi mi odgovarao.

Potom se osvrnuo na ono što misli da fali našoj reprezentaciji:

- Lično mislim da Bosni i Hercegovini fali djece, rada sa njima, infrastrukture. Djeci ne dajemo ono što bi trebali, pustili smo ih. Dali smo ih drugima. Uvijek sam želio da nešto veliko učinim i dati nešto, ali djeci, jer su meni dali. Šta veliko mogu dati, da učim, da prenesem moje iskustvo, poraze i pobjede, u nešto što bi njima dalo perspektive. Međutim, niko nas i ne sluša i ne pita. Ne samo mene, ja sam jedan od 1000. Znaš koliko u BiH ima kvaliteta. Vidite da su pola reprezentacije Hrvatske i Srbije naša djeca, priča Baždarević za Arenu Sport.

Iz njegovih riječi se vidi da je željan novog angažmana:

- Spreman sam itekako i kao nikad. Međutim, već drugu sezonu ne radim. Ponovo odluke koje nisu bile dobre. Imao sam neke ponude koje nisu bile dobre. Odlazak ponovo u nekakvu egzotičnu zemlju, to nije moja želja. Želio sam raditi u Evropi, bilo gdje, ali da to sve ima smisla. Nisam želio da idem zaraditi novac. Mogu da živim. Sve teže i teže ide. Dobivam ponude koje nisu adekvatne. Radim već dvije godine za moj Sochaux, sa mladim igračima, pokušavam dati ono što mogu. Pratim zbivanja i nove metode. Tu nema problema. Ne bojim se bilo kakvog fudbalskog izazova, ali vrijeme prolazi. 

Baždarević se više puta dovodio u vezu sa povratkom u Željezničar. Još jednom se osvrnuo na ovu mogućnost.

- Kada govorim o Želji, puno mi je srce. Tu sam se fudbalski rodio. Bila je želja u meni i još uvijek, ne da kažem da hoću pomoći Želji, hoću da radim u Želji, da dam nešto što mogu, što oni nemaju, što sam naučio kroz moje iskustvo. Hoće li biti ili neće, to ćemo vidjeti, istakao je popularni Meša.

Cijelu emisiju (Ne)uspjeh prvaka pogledajte OVDJE.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.