22.9.2024. 19:46
0
Arsenal u zadnjim sekundama ostao bez velike pobjede na Etihadu
FOTO: screenshot/x
Posljednji meč 5. kola engleske Premier lige ponudio je veliki derbi Manchester Cityja i Arsenala koji je okončan rezultatom 2:2.

Sretniji sa osvojenim bodom mogu biti fudbaleri Cityja, koji su do njega stigli u osmoj minuti sudijske nadoknade i to nakon što se Arsenal cijelo poluvrijeme grčevito i uspješpno branio sa igračem manje.

Igrao se 9. minut kada je Haaland pogodio za vodstvo Cityja od 1:0, da bi rezultat u 22. minuti fantastičnim golom poravnao Calafiori. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela, Gabriel nakon kornera zabija za potpuni preokret Arsenala.

Pred sami odlazak na pauzu, Trossard dobija drugi žuti karton i Arsenal ostaje s igračem manje. Po mišljenju mnogih, ofanzivac Arsenala je prestrogo isključen i to je natjeralo njegove saigrače na vrlo defanzivnu igru u nastavku meča.

Arsenal se branio i odolijevao napadima Cityja sve do posljednjih trenutaka sudijske nadoknade, kada Stones nakon kornera pogađa za 2:2.

City je sada ponovo usamljen na vrhu tabele sa 13 bodova, dok je Arsenal četvrti sa dva boda manje.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.