21.9.2024. 20:25
0
Posušje na domaćem terenu savladalo Radnik
U terminu između dva derbija 7. kola WWin lige BiH igrana je utakmica u Posušju u kojoj je domaćin ostvario pobjedu nad Radnikom iz Bijeljine rezultatom 3:1.

Domaća ekipa Posušja je u ovaj susret ušla kao blagi favorit, ali su tu ulogu morali opravdati na terenu što im i nije bio neki problem jer su već u 21. minuti golom Darija Pavkovića došli do zasluženog vodstva. Minimalnu prednost od jednog gola domaći igrači su sačuvali do kraja poluvremena, a u nastavku su preko Leonarda Petrovića i Rijada Kobiljara došli do ubjedljive prednosti od 3:0.

Gosti iz Bijeljine su uspjeli do kraja susreta postići počasni gol, a strijelac gola za konačnih 3:1 bio je Đorđe Pantelić sa bijele tačke.

U narednom kolu Posušje dočekuje Borac, a Radnik će na domaćem terenu ugostiti Slobodu.

WWin liga BiH, 7. kolo:

HŠK Posušje – FK Radnik 3:1 (D. Pavkovi 21′, L. Petrović 52′, R Kobiljar 79′ / Đ. Pantelić pen. 88′).

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.