25.9.2024. 14:35
0
Marseille spreman preuzeti finale Lige prvaka 2027. od San Sira
Grad Marseille ponudio je domaćinstvo finala Lige prvaka 2027. godine, nakon što je Europska nogometna unija UEFA odlučila oduzeti domaćinstvo Milanu, zbog planiranih radova na stadionu San Siro.

"A zašto to ne bi bilo u Marseilleu, na najljepšem stadionu u Francuskoj - Velodromeu", napisao je Sebastien Gibrael, predstavnik gradskih vlasti Marseillea, na platformi X, samo nekoliko sati nakon odluke UEFA-e.

Prema njegovim riječima, vlasti Marseillea će s gradonačelnikom Benoitom Pajanom podržati kandidaturu Marseillea za domaćina finala Lige prvaka 2027. godine.

UEFA je u utorak, 24. septembra navečer objavila da je San Siro, stadion na kojem igraju Milan i Inter, izgubio organizaciju važnog događaja jer grad Milano nije mogao jamčiti da će stadion i njegova okolica biti spremni za utakmicu zbog renoviranja. Krovna organizacija europskog nogometa također je navela da će do sljedećeg juna izabrati konačno mjesto.

Sljedeća dva finala Lige prvaka igrat će se u Münchenu i Budimpešti. San Siro, stadion kapaciteta oko 75 hiljada sjedećih mjesta, četiri je puta ugostio najvažniju utakmicu europskog klupskog nogometa (1965., 1970., 2001. i 2016.), piše Gol.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.