25.9.2024. 8:40
0
Večeras se igra 153. sarajevski derbi: Ko će se radovati na Koševu?
FOTO: Adem Ćatić/fkz.ba
Preostala tri duela osmog kola Premijer lige igraju se danas.

U centru pažnje je 153. sarajevski vječiti derbi koji se igra na stadionu Asim Ferhatović Hase od 20:30 sati.

Program počinje od 16 sati u Doboju gdje igraju Sloga i Igman, dok od 18 sati igraju Posušje i Borac.

Posušje je u sjajnoj formi, dok Borac u ovaj meč ulazi nakon poraza od Sarajeva na svom terenu.
Banjalučani će se pokušati iskupiti, ali zaista ih čeka težak posao.

Kako smo već naveli, u centru pažnje je derbi Sarjaeva i Željezničara. U oba tabora vlada optimizam i svi se nadaju dobrom rezultatu.

Što se tiče nas, očekivanja su velika. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, a Sarajevo je u dobroj formi. Nema pravila u derbijima, tu je poseban naboj, a tako će biti i sutra.

Očekujem da budemo trkački dobri, agresivni i da napravimo pozitivan rezultat. Kolega Zekić je posložio ekipu, a mi smo zadovoljni u ovih sedam kola. Analizirali smo posljednju utakmicu, vidjeli greške, ali to čuvam za svlačionicu - kazao je jučer u najavi meča trener Željezničara Denis Ćorić.

- Nismo imali puno vremena za pripremu nakon Banje Luke. Imamo određenih problema, što se tiče igračkog kadra i povreda. Vidjet ćemo poslije današnjeg treninga s kojim snagama ćemo izaći - najavio je derbi protiv Željezničara trener Sarajeva Zoran Zekić.

- Velika je utakmica ispred nas, u svakom smislu. Nadam se da ćemo svi skupa uživati u fudbalu u svakom smislu - dodao je Zekić.

Pravdu na najvećem bh. stadionu dijelit će Admir Musić iz Sarajeva, a njegovi pomoćnici su Amir Kadić i Emir Zahiragić, svi iz Sarajeva. Kontrolor suđenja je Emir Alečković (Sarajevo).

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.