25.9.2024. 15:20
1
Općinski sud u Sarajevu prodaje imovinu nekada najuspješnijeg bh. slastičara: Trosoban stan po cijeni od 281.250 KM
Općinski sud u Sarajevu prodaje stan Armina Jašarija, vlasnika bivše slastičarne Kup, saznaje Akta.ba.

"Općinski sud u Sarajevu, u izvršnom postupku tražioca izvršenja Privredna banka, protiv izvršenika A. J., Sarajevo i KUP d.o.o. Sarajevo, ulica Trg djece Dobrinje broj 9, Sarajevo, radi izvršenja, van ročišta, dana 16.09.2024. godine, donio je zaključak kojim određuje ročište za prvu javnu prodaju za dan utorak, 22.10.2024. godine u 10,00 sati", navodi se u zaključku.

Radi se o trosobnom stanu na prvom spratu, koji se sastoji se od 3 sobe, kuhinje i pomoćnih prostorija, ukupne površine 86,70 m2.

Nekretnina je procijenjena na iznos od 281.250,00 KM, a utvrđena je nalazom stalnog sudskog vještaka arihtektonske struke.

Javno nadmetanje održat će se u prostorijama Općinskog suda u Sarajevu, a na prvom ročištu za javno nadmetanje nekretnina se ne može prodati ispod jedne polovine utvrđene vrijednosti.

Podsjetimo, slastičarna Kup i njeni vlasnici nisu izdržala ekonomske izazove uzrokovane pandemijom COVID 19. Kultna lokacija i omiljeno mjesto okupljanja Dobrinjaca je zatvorena 2020. godine, a uslijedila su i zatvaranja slastičarni u BBI centru i u zgradi Općine Novi Grad.

Prekidom poslovanja ostala su neizmirena dugovanja i krediti. Prema posljednjim podacima Porezne uprave FBiH, ukupan dug Kupa po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada iznosi 73.530 KM.

Inače, Armin Jašari je bio jedan najboljih profesionalnih slastičara u Bosni i Hercegovini. Ovo zanimanje je u njegovoj porodici već generacijama primarno. Tajne zanata otkrivao je kroz učenje od najistaknutijih domaćih i stranih majstora.

Budući da se u Sarajevu više nije isplatio poslovati, vlasnik Kupa Armin Jašari pokrenuo je biznis u inostranstvu. Prema nezvaničnim informacijama, otvorio je slastičarnu u Pragu, a posluje i u Rijadu.

Planovi za međunarodno tržište najavljeni su još 2016. godine, kada je u prizemlju zgrade Općine Novi Grad otvorena kafe-slastičarna "Kup".

"Uskoro će se naši proizvodi proširiti i na međunarodno tržište. U toku su dogovori oko franšize za zemlje Arapskog zaljeva", istakao je tada Armin Jašari.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.