25.9.2024. 16:10
0
Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić
Viši sud u Zaječaru produžio je za još 30 dana pritvor Dejanu Dragijeviću i Srđanu ?ankoviću, osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, potvrđeno je za Tanjug u tom sudu.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je 24. septembra protiv njih podiglo optužnicom, kojom je obuhvaćen i otac prvooptuženog Radoslav Dragijević.

Optužnica je predata sudu na potvrđivanje.

Srđan Јanković i Dejan Dragijević se optužnicom terete za krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok je Radoslav Dragijević optužen za krivična djela pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela i neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da sud Dejana Dragijevića i Srđana Јankovića osudi na kazne doživotnog zatvora.

Sumnja se da su Dejan Dragijević i Srđan Јanković 26. marta u Banjskom polju kod Bora najprije automobilom ЈKP "Vodovod", gdje su bili zaposleni, udarili dvogodišnju djevojčicu i zatim je stavili u vozilo.

Oni su, kako se sumnja, njeno tijelo bacili na deponiju, odakle su ga kasnije premjestili. Tijelo djevojčice još nije pronađeno.

Radoslav Dragijević se sumnjiči da je sinu pomogao da premjesti tijelo djevojčice.

Rođeni brat Dejana Dragijevića, Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.