25.9.2024. 15:59
0
Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela novac koji je trajno oduzet
Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom (FAZUOI) preuzela je danas novac koji je trajno oduzet na osnovu presuda Općinskog suda u Velikoj Kladuši broj 23 0 K 057981 24 Kps, broj 23 0 K 057981 24 K, te Općinskog suda u Bosanskoj Krupi broj 18 0 K 056661 23 K, a koji predstavlja nezakonito stečenu imovinsku korist stečenu izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Preuzimanje je obavljeno u prostorijama Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u Sarajevu, te će navedena novčana sredstva biti uplaćena u budžet Federacije Bosne i Hercegovine.

Agencija će nastaviti sa svim neophodnim aktivnostima i postupcima kako bi se osiguralo da imovina koja je nezakonito stečena bude pravilno preuzeta i korištena u skladu sa zakonskim propisima o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji BiH.

Ovim postupkom nastavljamo da osiguravamo pravičnost i transparentnost u upravljanju oduzetom imovinom, te pridonosimo borbi protiv korupcije i kriminala u Federaciji BiH, saopćeno je iz Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, prenio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.