25.9.2024. 20:30
0
Zbog smrti Amire Selimović 2021. godine, UKC Tuzla članovima porodice mora platiti po 20.000 KM
Općinski sud u Tuzli donio je presudu u parničnom postupku koji se odnosi na smrt pacijentice Amire Selimović iz 2021. godine koja je nakon pregleda u UKC-u vraćena kući gdje je preminula.

Presudom je Općinski sud u Tuzli obavezao Univerzitetsko-klinički centar Tuzla da tužiteljima, odnosno članovima porodice preminule pacijentice isplati naknadu u ime nematerijalne štete u iznosu od po 20.000 KM.

- Tuženi je obavezan tužiteljima S. S., S. E., I.U. i maloljetnoj osobi nadoknaditi nematerijalnu štetu zbog smrti pacijentice S. A., koja je kao pacijent bez adekvatno, ispravno i sveobuhvatno pružene zdravstvene usluge iz Prijemne ambulante Klinike za interne bolesti vraćena kući i ostavljena bez ljekarskog i medicinskog nadzora i pomoći, te je neposredno nakon otpusta preminula u svojoj kući - saopćeno je iz Općinskog suda.

Naglašeno je da presuda nije pravosnažna i da na nju stranke imaju pravo žalbe.

Porodica Selimović pokrenula je parnicu protiv UKC-a Tuzla i dvoje ljekara, koje terete da su odgovorni za smrt njihove supruge i majke Amire Selimović. 

Amira je u noći sa 16. na 17. mart 2021. godine doživjela infarkt, te su joj nakon što ju je hitna pomoć transportovala u UKC tamošnji doktori dali injekciju za stomačne tegobe i infuziju nakon čega su je, poslali kući da ode u toalet i naspava se.

Njeni suprug i sin su poslušali ljekare i Amiru odvezli kući, gdje je nedugo poslije preminula.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.