21.5.2024. 18:12
0
UKC Tuzla se oprostio od ubijene Amele Čičkušić: “Ožalošćenih srca svjedočimo kako svaki gubitak dolazi prerano”
UKC Tuzla objavio je In memoriam, uputivši posljednji pozdrav kojim su se oprostili od “drage koleginice, prijateljice i saradnice Amele Čičkušić, koja nas je iznenada i zauvijek napustila u 34-oj godini života”.

– Ožalošćenih srca svjedočimo kako svaki gubitak dolazi prerano.

Amela je rođena u Tuzli 02. februara 1990. godine. Nakon osnovne završila je i Srednju medicinsku školu u Tuzli. Prvi počeci rada bili su na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju gdje je zasnovala radni odnos 1. aprila 2010. godine, na radnom mjestu medicinska sestra-tehničar. Visoku medicinsku školu završila je 08. jula 2019. godine, a zvanje magistar sestrinstva stekla 24. jula 2021. godine.

Tokom pandemije COVID-19. dala je nemjerljiv doprinos pružajući zdravstvenu njegu hospitaliziranim pacijentima u Respiratornom centru Klinike za plućne bolesti.

Nakon pandemije COVID-19. nastavlja raditi na Klinici za plućne bolesti na radnom mjestu diplomirana medicinska sestra na Odjeljenju poluintenzivne njege.

Komemoracija u spomen medicinske sestre, Amele Čičkušić bit će održana na Klinici za plućne bolesti JZU UKC Tuzla, naveli su na svojoj zvaničnoj stranici.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.