21.5.2024. 19:52
0
Ambasadorica Mlinarević: "Kako se ubije troje ljudi da niko ništa ne čuje? Ne zatvarajte oči i uši"
Novi slučaj femicida zabilježen je u Bosni i Hercegovini, u nedjelju 19. maja u Tuzli, gdje je muškarac ubio ženu i dvoje djece pa potom počinio samoubistvo.
Tijela majke i njene djece pronađena su ponedjeljak, 20. maja, u stanu Mujage Čičkušića, koji je noć prije, skokom sa zgrade, počinio samoubistvo u naselju Stupine.

Tim povodom oglasila se ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Martina Mlinarević-Sopta.

Njenu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Nakon još jednog stravičnog, trostrukog ubojstva u BiH (jedne prelijepe mlade mame i dvoje malodobne djece), koji su ubijeni u stanu zgrade koja je načičkana drugim stanovima, ubijeni svirepo sjekirom, a istraga pokazuje da je u stanu sve bilo ispremještano od silne borbe za život te majke, koja se, istraga dalje kazuje, borila da spasi bar djecu; ne mogu, a da ne upitam, kako se ubije troje ljudi, pritom 2 djece, sjekirom, u borbi, i da nitko ništa ne čuje? Da nitko ne čuje krik, dječje zapomaganje, urlanje, udaranje i poziv upomoć te žene?

Ovo pišem samo da još jednom apeliram - prijavljujte. Sve prijavljujte. Ako čujete neuobičajen plač u susjednom stanu, prijavljujte. Ako čujete neobičnu galamu, prijavljujte. Ako vas nije strah, pokucajte sami na ta vrata. Zovite policiju kao što ih zovete za pasji izmet na travnjaku, krivo parkirano auto ili muziku iz stana pored. Samo ne zatvarajte oči i uši, ne gledajte svoja posla baš u trenu kad se netko bori za dah, kad u svakom drugom trenu volimo da gledamo svačija posla. Prijavite. Svaku naznaku nereda i brutalnih svađa. Vaših ili tuđih.

Nećete biti komšija iz noćnih mora ako nekom pokušate spasiti život. Bit ćete onaj koji je pomogao. Koji nije šutio i okrenuo glavu kad ga je onaj najslabiji trebao".


 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.