22.6.2024. 8:11
0
Treće izdanje humanitarne trke Stojčevac 5K: Sve spremno za sportsko-zabavni spektakl
FOTO: vijesti.ba
Treće izdanje humanitarne trke Stojčevac 5K u organizaciji Općine Ilidža održat će se danas s početkom u 18.30 sati.

Kao i prošle godine, start i cilj trke koja je sebi prošle godine priskrbila titulu najmasovnije 5K trke u Bosni i Hercegovini bit će na poznatom ilidžanskom izletištu.

- I ove godine je humanitarna trka privukla je veliki broj učesnika. S punim pravom se nadamo da će ovogodišnje izdanje trke nadmašiti prošlogodišnje. Posebno raduje što su ove godine poboljšani i sigurnosni uslovi za učesnike trke - za razliku od prva dva izdanja, ove godine će sve trkače dočekati nova, asfaltirana i uređena podloga - rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

U jedinstvenom ambijentu obnovljenog i revitaliziranog Stojčevca trka će biti tek dio bogatog cjelodnevnog sportsko-zabavnog programa. Najmlađi posjetioci Stojčevca moći će uživati u brojnim besplatnim sadržajima.

Već od 10 sati počinje "Porodični dan" koji će djeci ponuditi veliki broj zabavnih sadržaja, a trajat će do 15 sati.

U funkciji su i dostupni za igru i zabavu već neko vrijeme tereni za basket i mali fudbal, a od nedavno i tereni za odbojku a pijesku, kao i stolovi za stoni tenis. Po završetku utrke uslijedit će i zanimljiv muzički program uz DJ Mahir Beathousea.

Uz podršku prijatelja utrke osigurane su i vrijedne i zanimljive nagrade za najbrže u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i za najbrže Ilidžance i najbržeu Ilidžanke, a osigurane su i nagrade za najmlađe i najstarije učesnike trke.

Za sve one koji su automobilima planirali doći na Stojčevac važno je napomenuti da će parking unutar Stojčevca biti zatvoren, a da će se na izletište s automobilom moći doći do 17.30 sati. Za sve posjetioce koji na Stojčevac dođu s automobilom bit će osiguran besplatan parking preko puta samog ulaza na izletište.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.