27.6.2024. 15:59
0
Nešić se sastao sa Pisićem koji se na konkursu prijavio za novog direktora SIPA-e
Ministar sigurnosti BiH Bosne i Hercegovine Nenad Nešić posjetio je danas Brčko distrikt Bosne i Hercegovine gdje se sastao sa šefom Policije Goranom Pisićem.

Razgovarano je o stanju sigurnosti na ovom području i mjerama koje Policija Brčko distrikta provodi u oblasti spriječavanja organizovanog kriminala i suzbijanja korupcije.

Ministar Nešić je afirmativno ocijenio dosadašnju saradnju i doprinos Policije Brčko distrikta BiH u očuvanju sigurnosti na području koje pokrivaju ali i ukupne sigurnosti i zaštite svih građana BiH.

Ministar Nešić je najavio nastavak podrške Ministarstva sigurnosti BiH ovoj policijskoj agenciji. Posebno važnim je naglasio ispunjavanje obaveza na putu ka evropskim integracijama i postajanja dijelom jedinstvenog evropskog sigurnosnog prostora.

Jedan od prvih narednih koraka je potpisivanje sporazuma sa FRONTEX-om, o čijem toku je ministar Nešić informisao šefa Policije Pisića.

Ova posjeta dolazi nakon što su okončane prijave za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a među prijavljenim je upravo i Pisić.

Na konkurs se prijavio još uvijek aktuelni direktor Darko Ćulum, a ukupno je pristiglo sedam prijava.

Iako Nezavisni odbor PS BiH provodi konkursnu proceduru i sačinjava rang-listu, konačan prijedlog za imenovanje Vijeću ministara BiH dostavlja ministar sigurnosti BiH.

Iako se špekuliše da Ćulum računa na još jedan mandat, sve će biti jasnije kada se okonča procedura, a Nešić uputi prijedlog za imenovanje direktora ove važne policijske agencije.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.