29.6.2024. 22:18
1
Izraelski ministar zahvalio Vladi Srbije na brzom odgovoru
Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac zahvalio se danas Vladi Srbije na brzom odgovoru na "pokušaj terorističkog čina"' na Ambasadu Izraela u Beogradu.

"Želim da zahvalim Vladi Srbije i onima koji su bili uključeni u brzu reakciju, na njihovoj podršci i saradnji povodom pokušaja terorističkog čina na Ambasadu Izraela u Beogradu, tokom kojeg je srpskog žandarma povredio terorista", napisao je Kac na mreži "Iks".

Kac je povrijeđenom žandarmu poželio brz oporavak.

"Terorizam ne može biti tolerisan", istakao je Kac.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović /34/ ranjen je danas u napadu ispred izraelske Ambasade u Beogradu. Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović /25/, vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar. Žandarm je u samoodbrani pucao i na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda. 

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.