30.6.2024. 10:44
0
Vučić: Donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici će biti ispitano kao motiv za napad ispred ambasade Izraela
"Do utorka ćemo sve rješiti, završićemo to", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Prva, u odgovoru na pitanje kada će biti ukinut crveni alarm zbog ugroženosti sigurnosti u zemlji, usljed jučerašnjeg terorističkog napada ispred ambasade Izraela, prenosi danas.rs.

Rezolucija o genocidu u Srebrenici će takođe biti ispitano kao motiv, dodao je on, komentarišući navode koji su se pojavili u stranim medijima o tome da je usvajanje tog dokumenta u Ujedinjenim nacijama eventualno ohrabrilo ili inspirisalo na terorizam.

Vučić je rekao da se država bori protiv islamskog terorizma, kao što se navodno bori i protiv pravoslavnog.

"Ovo je sve smišljeno, nije se slučajno dogodilo", rekao je Vučić, precizirajući da je riječ o planiranom terorističkom napadu.

Predsjednik Srbije je u više navrata ponovio da je Srbija jedna od najsigurnijih zemalja u svijetu, kao i da je Beograd jedan od najsigurnijih gradova.

"Milosti prema teroristima nećemo imati i tu lekciju će da nauče", dodao je.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.