21.6.2024. 11:34
0
Evo koje bi sve nove linije moglo dobiti Sarajevo
Sarajevo će objaviti još jedan natječaj za subvencije linija, koji će i ovaj puta provesti Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Istim se planira u 2025. otvoriti još nekoliko novih linija iz Sarajeva, te nastaviti vrlo značajan rast aerodroma i u idućoj godini, uz cilj dostizanja 2 miliona putnika.

Prema riječima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo ovog puta okosnica natječaja će biti letovi za Amsterdam, Berlin, Barcelona, Copenhagen (SAS leti samo jedan sedmični let u top sezoni), Dusseldorf, Eindhoven, Hamburg, Madrid, Paris, Strasbourg i Veronu.

Sve ovo je logično osim letova za Strasbourg i Veronu koji su notorni nonsens i koji se sigurno neće desiti, piše avioportal Zamaaero.

Ovih letova nema ni iz jednog aerodroma regije. I letovi za Hamburg nisu previše realni. No, sve ostale linije imaju i te kako smisla. Ovoj listi svakako nedostaju letovi za Helsinki i Gothenburg radi velike bh. dijaspore tamo, te letovi za Bruxelles, Genevu, Milano, Maltu (turisti, radnici), Podgoricu, Tiranu, Ankaru i Izmir.

Po prošlom natječaju Wizz Air je trebao letjeti na liniji Sarajevo-Rim, no ista se još uvijek nije realizirala, pa kompanija i dalje leti samo na dvije linije za London i Abu Dhabi. Ostaje za vidjeti hoće li se i kada ova linija realizirati.

Sarajevo je svjesno da se linija nije pokrenula radi ogromnog broja prizemljenih aviona Wizz Aira a radi problema sa motorima Pratt & Whitney.

Linija ima svog smisla iz Sarajeva. Istim Kanton neće isplatiti sav novac subvencija Wizz Airu za subvencije i tako će biti sve do uspostave linije Sarajevo-Rim.

(Ajdin B.)

0
EKONOMIJA
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.