22.6.2024. 12:43
0
U protekla 24 sata ubijeno više od 100 Palestinaca
FOTO: AFP
Prema Ministarstvu zdravstva Gaze, u izraelskim napadima u protekla 24 sata ubijen je 101 Palestinac, a 169 ih je ranjeno.

“Mnoge žrtve su i dalje pod ruševinama i na cestama, a hitna pomoć i ekipe civilne zaštite ne mogu doći do njih”, saopćilo je Ministarstvo zdravstva.

Ovo je najveći dnevni broj smrtnih slučajeva koje je ministarstvo zabilježilo u enklavi od 8. juna, kada su izraelske snage ubile najmanje 274 Palestinca u izbjegličkom kampu Nuseirat kako bi oslobodile četiri izraelska taoca.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.