23.5.2024. 20:18
0
Tuzla tugom okovana: Veliki broj građana oprostio se od svirepo ubijene Amele i njeno dvoje male djece
FOTO: Tuzlanski.ba
Vijesti o ubistvu Amele Čičkušć i njeno dvoje djece koje je ubio muž i otac Mujaga Čičkušić, koji je nakon ubistava počinio suicid, potresla je grad Tuzlu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Danas je obavljena dženaza, veliki broj prijatelja, kolega i rodbine oprostilo se od ubijene Amele, te njene djece 2-godišnje Ajne i 9-godišnjeg Amara, prenosi Tuzlanski.ba.

Dženaza je klanjana ispred Čaršijske džamije u Gornjoj  Tuzli, a ukop je obavljen na mezarju Izgon.

U  Tuzli je danas Dan žalosti. Odluka je to gradonačelnika Zijada Lugavića.

“Izražavam najdublje saučešće porodici, prijateljima i svim građankama i građanima Tuzle koji su pogođeni tragičnim gubitkom života Amele Čičkušić i njene dvoje malodobne djece”, izjavio je gradonačelnik Lugavić.

S druge strane, danas je u UKC-u Tuzla održana komemoracija za ubijenu Amelu Čičkušić koja je bila zaposlena u Klinici za plućne bolesti, javlja Tuzlainfo.

Komomoraciji su prisustvovovali i članovi Ameline porodice, među njima i brat Adel Tahirović, koji se kratko obratio prisutnima i rekao da se nada da će njegovu sestru pamtiti po dobru.

Amela je na brutalan način ubijena u svom stanu u tuzlanskom naselju Stupine, zajedno sa svoje dvoje djece, a za ubistvo, iako to ne može biti potvrđeno dok ne budu završene sve analize i istraga, osumnjičen njen suprug Mujaga, koji je počinio samoubistvo.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.