15.6.2024. 17:59
0
Dobro se dobrim vraća: Rekordni prihodi firmi "privrednika godine" u BiH
FOTO: Večernji list BiH
Čovjek koji zapošljava više od 700 ljudi, hercegovački gigant koji hrani brojne porodice u Konjicu, zaljubljenik u fudbal.

To bi bio kratak opis Jasmina Badžaka koji je nedavno dobio Večernjakov pečat za privrednika godine u BiH.

Da se dobro dobrim vraća, pokazuje činjenica da njegove kompanije posluju sve bolje, piše BiznisInfo.ba.

Riječ je najvećem privatnom poslodavcu u Konjicu. Badžak je vlasnik Eurosjaja osnovanog 1996. godine i danas je među vodećim proizvođačima posebnih hemikalija za površinske zaštite proizvoda u autoindustriji, elektro i metalskoj industriji, građevinarstvu.

Uz proizvodnju, ulaže i u turizam, vlasnik je jednog od najljepših hercegovačkih hotela i restorana – Garden City.

Kompanija Eurosjaj je prošle godine imala rekordne prihode od 32,3 miliona KM. Godinu prije toga prihodi su bili oko 29 miliona, a prije toga 26 miliona maraka. To pokazuje da firma ima konstantan i stabilan rast.

Dobit je također narasla na oko 3 miliona KM, dok je u prethodne dvije godine bila ispod dva miliona maraka. Broj radnika u ovoj kompaniji je povećan za više od 40 za godinu dana, piše BiznisInfo.ba.

Kada je riječ o firmi Garden City Hotel Konjic, prihodi su lani bili oko 6,5 miliona KM. To je za oko milion više nego godinu ranije, te za oko 3 miliona više u odnosu na prije dvije godine.

Firma bilježi i solidnu dobit od 383 hiljade KM, dok je u prethodne dvije godine zarada bila tek oko 20-ak hiljada maraka.

Inače, Badžak nastoji zadržati mlade u svom gradu, a za njega kao poslodavca sugrađani imaju samo riječi hvale. I on je svjestan činjenice da je samo zadovoljan radnik dobar radnik pa ih stimulira na razne načine, a veliki je i dobrotvor, sudionik brojnih akcija pomoći kako sugrađanima tako i šire.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.