25.9.2024. 19:45
0
Joe Biden najavio opći rat na Bliskom istoku
Joe Biden, američki predsjednik, rekao je u intervjuu za ABC da je na Bliskom istoku moguć opći rat, ali i da postoji mogućnost primirja.

"Opći rat je moguć, ali još smo u igri za postizanje rješenja koje bi moglo iz temelja promijeniti cijelu regiju", rekao je Biden.

Biden je ponovio važnost pronalaženja rješenja s dvije države u Palestini te da je još uvijek otvoren put za osiguranje takvog ishoda.

"Postoji način da se to učini, a tamošnji akteri imaju mogućnost, ne želim preuveličavati, ali mogućnost da se dođe do prekida vatre u Libanu, kao i na Zapadnoj obali i u Gazi.

Ja koristim svaki djelić energije koju imam sa svojim timom da to učinim", rekao je.

Strah od eskalacije i dalje raste, dok se Izrael priprema za moguću kopnenu agresiju, a Hezbolah čeka reakciju najvećeg saveznika, Irana, prenosi Index.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.