26.9.2024. 19:33
0
Hrvati sakrivali ogromno naoružanje u centru Beograda?
FOTO: Screenshot
Tužilac Višeg javnog tužilastva u Beogradu vrši uviđaj na licu mjesta na Novom Beogradu gdje je u jednoj garaži nađena veća količina automatskog oružja.

Kako saznaje Telegraf.rs sumnja se da su sa oružjem povezani hrvatski državljani. U akciju su uključeni MUP i BIA.Do garaže u kojoj je otkriveno ilegalno oružje u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, po odlasku policije, došao je i vlasnik.

Gazda garaže koja je danas pretresla policija u početku nije želio da razgovara sa novinarima.

“Ne znam šta da kažem. Ali, jedno je sigurno: garaža je iznajmljena.”

Više nije htio/smio da priča. I žena koja je sve vrijeme bila uz njega samo je odmahivala glavom i nije željela da kaže ništa. U velikoj akciji policije u Bloku 29, svjedoče stanari, bilo je oko 50 pripadnika MUP-a u specijalnim odijelima.

Garaža je otkrivena nešto poslije 12.00 sati i unutra je bilo puno oružja svih kalibara. Policija trenutno utvrđuje porijeklo oružja i municije, kao i ko je skladištio ovaj arsenal.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pripadnici MUP i BIA obavili su uviđaj na licu mjesta gdje je u jednoj garaži u stambenoj zgradi na Novom Beogradu pronađena veća količina automatskog oružja.

Pronađeno je više ručnih bombi i automatskih pušaka, ručni minobacač (zolja), eksploziv, veća količina municije, fantomka.

U toku je operativni rad na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja i otkrivanju i procesuiranju izvršilaca krivičnog dela.

Oglasio se i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

– Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd danas su oko 11.20 časova u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašli više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava. Na lice mesta odmah su izašli i pripadnici Sektora za vanredne situacije. Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, sprovodi sve neophodne operativne radnje u utvrđivanju svih činjenica i okolnosti i identifikaciji osobe čije je oružje – rekao je Dačić.

Opsadno stanje trajalo satima

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da su sa oružjem skrivenim u garaži povezani državljani Hrvatske.

– U tom dijelu ispod zgrade je veliki broj garaža, koje se iznajmljuju i nisu samo za stanare. Između njih postoje čak i prostorije od kojih su napravljeni improvizovani stanovi. U tom delu se čak nalazi i prostor u koji stanari zgrade odlažu smeće. Međutim, niko od nas ništa nije primetio sumnjivo, sve dok danas nismo videli policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce – kaže za Kurir jedan stanar višespratnice.

Prema njegovim riječima, opsadno stranje oko zgrade trajalo je satima.

– Bio je prisutan veliki broj policajaca, sve je počelo oko podneva. Praktično niko u taj prostor, ali ni u zgradu, nije mogao da uđe sve dok je uviđaj trajao. Strašno je bilo, jer nismo znali šta se dešava. Videli smo i pripadnike MUP u specijalnim odelima kako tu ulaze – dodaje sagovornik.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.