26.9.2024. 17:24
0
Njemački div bit će strateški partner Energoinvesta
Energoinvest Sarajevo obznanio je partnerstvo s velikom njemačkom kompanijom Wattkraft. Kako je objavio direktor Energoinvesta Mirza Ustamujić, kompanija proširuje djelatnost u sektoru obnovljivih izvora energije.

– Sa velikim entuzijazmom danas smo ozvaničili partnerstvo sa njemačkom Wattkraft Grupom potpisivanjem Strateškog sporazuma o saradnji – rekao je Ustamujić.

Wattkraft je jedan od evropskih lidera u području sistemske integracije velikih solarnih postrojenja, dok je Energoinvest prepoznat kao kompanija sa velikom reputacijom i lider u izgradnji energetskih objekata.

– Ova prirodna sinergija stvara snažno partnerstvo koje nam omogućava zajedničku implementaciju novih tehnologija, razmijenu iskustava i edukaciju naših inženjera, ali i značajan zajednički nastup, između ostalog, na tržištu Evropske unije gdje se Energoinvestu otvaraju prvenstveno tržišta Njemačke, Italije, Španije, Portugala, Belgije, Holandije, Luksemburga – kazao je Ustamujić.

Attila Dér, direktor prodaje Wattkrafta za istočnu Evropu, izrazio je uzbuđenje zbog nove saradnje.

– Drago nam je da najavimo saradnju između Wattkrafta i Energoinvesta d.d., koja predstavlja značajan korak ka unapređenju obnovljive energije u Bosni i Hercegovini i okolnim regionima. Kao vodeći sistemski integrator za velike projekte solarne energije, Wattkraft je posvećen pružanju najsavremenije tehnologije i stručnosti, posebno u implementaciji PV modula i solarnih sistema, zahvaljujući svojoj dugoj istoriji i iskustvu u sektoru. Energoinvest donosi decenije regionalnog iskustva i inovacija. Zajedno se radujemo postizanju zajedničkog uspjeha i unapređenju energetske tranzicije, što će koristiti našim partnerima i zajednicama – rekao je Dér.

Energ
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.