26.9.2024. 22:00
0
CIK upozorio do kada stranke moraju dostaviti finansijske izvještaje o kampanjama
CIK BiH je obavijestio političke stranke i nezavisne kandidate o obavezi podnošenja izvještaja o prometu posebnog računa za finansiranje izborne kampanje tri dana prije održavanja izbora.

U izvještaju je potrebno navesti sve izvore donacija, bilo novčanih ili nenovčanih, uz datume i iznose uplata, te prikazati sve troškove kampanje, uključujući račune dobavljača i pružalaca usluga, s podacima ažuriranim do dana podnošenja izvještaja.

Krajnji rok za predaju izvještaja je 3. oktobar, a obuhvata period od dana podnošenja prijave za ovjeru izbora do 2. oktobra, prema saopštenju CIK-a.

Stranke podnose izvještaje o prometu računa, donacijama i troškovima putem aplikacije “FI CIK BIH”, dok se izvještaji o računima dobavljača podnose u Excel formatu.

Štampani finansijski izvještaji iz aplikacije dostavljaju se u PDF formatu, zajedno s potpisom ovlaštenog lica i pečatom stranke, na e-mail adresu: privremeni-ps.fi@izbori.ba.

Nezavisni kandidati popunjavaju i skeniraju svoje izvještaje te ih šalju putem e-maila: privremeni-nk.fi@izbori.ba.

CIK podsjeća da su obrasci za finansijske izvještaje dostupni od 13. septembra putem e-maila, a mogu se preuzeti i sa službene stranice www.izbori.ba.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.