26.9.2024. 10:57
0
Brnabić: Srbija nikada neće odustati od Kosova
Predsjednica parlamenta Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija nikada neće odustati od toga da je "Kosovo i Metohija njen sastavni dio u međunarodno priznatim granicama koje su nepovredive u skladu sa međunarodnim pravom i poveljom Ujedinjenih nacija".

Ona je rekla da je to jasno istakao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u svom govoru na Generalnoj skupštini UN, kao i da je upozorio da se primjena duplih standarda i otvaranje Pandorine kutije nije desilo s Ukrajinom, već agresijom na Srbiju, odnosno tada Saveznu Republiku Јugoslaviju 1999, a onda ponovo kršenjem međunarodnog prava i povelje UN 2008.

- Veliki i moćni su te 2008. pomogli da određeni u Prištini proglase tzv. nezavisnost i potrčali da priznaju tu nezavisnost. Tada je otvorena Pandorina kutija, napravljeni presedani i dupli standardi koje nadalje svi veliki i moćni kad god žele zloupotrebljavaju kako njima odgovara - rekla je Brnabić za televiziju Hepi.

Ona je rekla da očekuje da će govor predsjednika Srbije dugo odzvanjati hodnicima UN, ali i da će se prepričavati u velikom broju zemalja, kako u onim velikim i moćnim, tako i u onim manjim i slabijim koje su i same ugrožene primjenom duplih standarda.

Komentarišući kritike opozicije na predsJednikovo izlaganje na zasjedanju Generalne skupštine UN, Brnabić je rekla da se "njihova politika svela zaista uvijek na to da oni nisu opozicija Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci (SNS), već su uvijek i isključivo opozicija Srbiji".

Ona je dodala da je reakcija opozicije potpuno u skladu sa njihovom politikom i da ona nije očekivala drugačiju reakciju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.