26.9.2024. 10:19
0
Kod Nove Gradiške nađena avionska bomba s 250 kg eksploziva
Prekjučer oko 13 sati, tokom izvođenja radova na području Policijske postaje Nova Gradiška, radnici privatne tvrtke naišli su na minskoeksplozivno sredstvo dok su sanirali zemljište.

Odmah su zaustavili radove i obavijestili policiju, pišu hrvatski mediji.

Policijski službenici PP Nova Gradiška stigli su na mjesto događaja u 13.05 sati te su osigurali područje do dolaska specijaliziranog službenika za protueksplozijsku zaštitu iz Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Pregledom je utvrđeno da je riječ o avionskoj bombi iz Drugog svjetskog rata, dimenzija 115 x 34 cm, s oko 250 kg eksploziva.

Eksplozivna naprava bit će uništena danas između 11.30 i 13.30 sati, na neobrađenim površinama Općine Vrbje, oko 2 kilometra sjeverno od mjesta Dolina, na siguran način, saopćila je policija.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.