26.9.2024. 20:33
1
FIFA izbacuje Izrael iz takmičenja?
FIFA će sljedeće sedmice procijeniti hoće li Izraelu zabraniti sudjelovanje u međunarodnom nogometu zbog rata koji je u toku.

Pravnu procjenu naručilo je upravno tijelo nakon pritužbe Palestinskog nogometnog saveza (PFA) da njihove izraelske kolege krše statut FIFA-e.

PFA je rekla da se nada "pravdi i jednakosti za palestinski nogomet i njegove sportaše" nakon što je to pitanje stavljeno na dnevni red sastanka FIFA-inog vladajućeg vijeća sljedećeg četvrtka.

Šef Izraelskog nogometnog saveza Shino Moshe Zuares ranije je tvrdio da je to bio "ciničan, politički i neprijateljski" potez Palestinaca protiv FIFA-ine želje da odvoji sport od politike, piše Sky News.

(Erna H.) 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.