26.9.2024. 18:45
1
Pjanića Rusi pitali o spornoj izjavi: Spreman sam da se izvinim. Dolazim iz zemlje u kojoj je bio rat
Miralem Pjanić danas je zvanično predstavljen kao novi igrač CSKA Moskve.

Potom je za zvaničnu stranicu kluba govorio o prvim utiscima.

"Veoma sam sretan što sam ovdje i potpisao ugovor. CSKA je veliki klub sa dugom historijom. Poznajem CSKA veoma dobro, jer sam ovde došao da igram u evropskim takmičenjima. Ovo je klub sa historijom koji će se uvijek boriti za prvo mjesto u ligi. Ovo je klub sa ogromnim potencijalom i legendarnim igračima kao što je Igor Akinfejev. Drago mi je što sam se pridružio ovom timu. To je upravo izazov koji mi je trebao. Proteklih nekoliko godina bilo je zanimljivo. Imao sam priliku da igram u Azijskoj Ligi prvaka i osvajam titule, ali želim da se vratim na evropsku scenu, u veoma konkurentnu ligu gdje su stadioni ispunjeni. Zaista sam sretan što sam ovdje", kazao je Pjanić.

U Rusiji nisu zaboravili Pjanićevu izjavu prije dvije godine kada je odbio igrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije zbog agresije na Ukrajinu. Sada je to objasnio:

"Znam da sada mnogi raspravljaju o mojim riječima od prije dvije godine, ali nikada nisam rekao ništa protiv Rusije i ruskog nogometa. Žao mi je ako je moj govor nekoga uvrijedio, pa sam spreman da se izvinim. Naravno, sada nije najbolji trenutak za ruski nogomet zbog suspenzije. I žao mi je što se to dešava, ali ponavljam - moje ambicije su izuzetno visoke i u okviru nacionalnog prvenstva i Kupa Rusije. U svakom slučaju, nadam se da će se situacija riješiti što je prije moguće. Dolazim iz zemlje u kojoj je svojevremeno bio rat i znam šta je to. I savršeno razumijem kako politika funkcioniše i kako utječe na sport. Međutim, ja sam nogometaš i sva moja pažnja je usmjerena na to da dobro treniram, igram dobro i pomognem CSKA - to je moja misija. Ovo je moj posao koji radim više od 20 godina, a moji treneri i saigrači mogu biti sigurni da ću dati sve od sebe. Čekam sve navijače prekosutra na utakmici sa Ahmatom, gdje ću dijeliti autograme", kazao je Pjanić za zvanični sajt CSKA.

(Erna H.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.