26.9.2024. 9:30
0
Bild: Messi neće karijeru završiti u Miamiju, već se zna za koji će klub potpisati
Argentinski čarobnjak Lionel Messi navodno je već isplanirao sljedeći korak u svojoj jedinstvenoj karijeri. U američkom je MLS-u od 2023. godine, međutim, čini se da se ondje neće još dugo zadržati.

Njemački Bild piše kako Messiju ugovor s Inter Miamijem istječe krajem 2025. godine, ali ga Messi ne planira produžiti.

Osmerostruki osvajač Zlatne lopte navodno je već odlučio vratiti se u domovinu Argentinu. Messi karijeru ne želi završiti u Miamiju, već u svom omladinskom klubu Newell‘s Old Boys.

Karijeru je započeo u klubu iz argentinske pokrajine Rosario, gdje je igrao do svoje 13. godine. Zatim je dobio priliku u Evropi jer su ga dovoljno rano prepoznali skauti Barcelone. Ondje će ostati više od 20 godina i oblikovati jednu nogometnu eru.

Prema njemu bliskim izvorima, san mu je povući se iz nogometa igrajući za matične Newell‘s Old Boyse. Uprkos globalnom uspjehu nikada nije zaboravio svoj omladinski klub. Tokom svog vremena u Barçi rekao je 2016.:

"Da se sutra vratim u Argentinu, šta bih volio učiniti, igrao bih samo za Newell‘s."

Messi je s Barcelonom osvojio deset naslova prvaka Španije, četiri je puta osvojio Ligu prvaka, ima sedam pobjeda u kupu i tri naslova Svjetskog klupskog prvenstva.

Međutim, 2021. godine dogodilo se nezamislivo: Messi je napustio Barcu. Katalonci su odavno zapali u financijsku krizu i više nisu mogli ispunjavati želje argentinske superzvijezde. Međutim, za Paris Saint-Germain to nije bio problem. Francuzi su doveli argentinskog virtuoza u Pariz.

Ipak, taj period prošao je daleko od očekivanog. Naslov Lige prvaka nije stigao čak ni s Leom Messijem. Nakon samo dvije godine Messi je otišao u SAD. A posljednja bi stanica mogla biti - Argentina.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.