26.9.2024. 12:12
0
Fukare idu u bojkot: "Zeba i Maksimović od kluba prave privatnu prćiju"
Najvatreniji navijači FK Sloboda iz Tuzle najavili su stupanje u bojkot zbog nezadovoljstva načinom rada Marka Maksimovića i Zajka Zebe, trenera i sportskog direktora Slobode.

Saopštenje navijača Slobode prenosimo u cjelosti:

"Nakon busanja u prsa osvojenim kupom BiH u juniorskoj selekciji i niza utakmica bez poraza u drugoj ligi naša Uprava/Skupština se u posljednje vrijeme ušutila. Dovođenjem stručnjaka Zajka Zebe i Marka Maksimovića da od našeg kluba prave privatnu prćiju i da ubace svoje škart igrače u crveno crni dres pokazali su koliko su (ne)kompententi za vođenje kluba.

Vođenje kafića i konobara je, po našem mišljenju, dosta lakše od vođenja kluba.

Naši stručnjaci kažu da će odstupiti na zahtjev navijača, sada kada se više ništa ni spasiti ne može, a i sami zaboravljaju činjenicu da su navijači tražili njihov odlazak mnogo prije, svjesni kakva je budućnost bila ispisana našoj svetinji.

I tada smo u očima javnosti bili najveći šljam, ološ, odron društva koje je kupio ovaj ili onaj, koji su se prodali ovom ili onom, ali naše prozivke su nažalost pokazale cijeloj sportskoj javnosti da smo ipak MI bili u pravu.

Nismo MI ti koji šuruju sa husarom i zebom, nismo MI ti koji šuruju sa šećerom i kojekakvim tuzlanskim i bosanskim probisvijetima.

Trenutna struktura SKUPŠTINE (ne)svjesno vodi klub do ruba litice, sa koje će ga baciti da bi napunili svoj ego i da bi pokazali, ako odu i kad sve propadne, da su ipak oni bili ti koji su voljeli klub i donosili neko dobro.

Nakon tolikog veličanja trofeja kupa iz prošle sezone trenutna struktura se ušutila i ne želi da sportska javnost čuje kako su sve selekcije omladinskog pogona u smamom dnu tabele, ali nije im ni zamjeriti kada za uzor imaju stručnjake u prvom timu.

Pozivamo sve navijače, simpatizere, prijatelje, slobodaše i Fukare na bojkot domaćih utakmica.

Pozivamo sve, zbog potencijalne mogućnosti da trenutna struktura kluba huška organe vlasti na represiju, da u blizini stadiona (a i na samom stadionu) ne budu u posjedu nedozvoljenih pirotehničkih sredstava, te da se ponašaju krajnje odgovorno u skladu sa propozicijama fudbalske predstave (žanr komedija u režiji ACIKA-ZAJKO-MARKO).

Organizujemo protestnu šetnju na dan utakmice, te ćemo okupljanje napraviti na Sonom trgu i odatle se uputiti prema stadionu i sjevernoj tribini.

Sutra u 13:00 organizira se press konferencija koja će biti u organizaciji Fukare Tuzla 1987 i Fukare Stara Garda 1987, povodom održavanja skupštine na kojoj će se iznijeti “prljavi veš” drugarske nam skupštine.

Svojim nedolaskom na protestnu šetnju direktno podržavate rad Skupštine i pokušaj gašenja kluba. I za kraj poruka drugarima u skupštini: Možete koliko hoćete, ali ne i dokle hoćete. Drugarska Skupština napolje!", navode Fukare.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.