6.6.2024. 14:19
1
Suljagić povodom poziva za saslušanje novinaru Avdi Avdiću: "Pokušaj da nam se kolektivno stavi brnjica"
Tužilaštvo BiH naredilo je provođenje dvije istrage protiv medija u Sarajevu. Prva istraga se odnosi na objavu snimka razgovora lidera HDZ-a Dragana Čovića i ministra vanjskih poslova Mađarske Petera Szijjarta u emisiji Istraga sedmice televizije Hayat.

U tom razgovoru njih dvojica govore o "izbornom zakonu u BiH na kršćanskim osnovama". Tužilaštvo je naredilo da SIPA sasluša odgovorne osobe u televiziji Hayat. 

Drugi predmet se odnosi na objavu dokumenta na portalu Istraga.ba koji se odnosio na dolazak Danila Vučića, sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, na obilježavanje neustavnog dana RS.

Tužilaštvo BiH je naredilo da se sasluša urednik portala Istraga Avdo Avdić. Saslušanje će biti u petak u SIPA-i. 

Tim povodom oglasio se danas i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić, koji je nešto ranije zajedno sa analitičarem Reufom Bajrovićem i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem saslušan u SIPA-i zbog navodnog govora mržne. 

"Ovo je pitanje uspostavljanja granica do kojih Bošnjaci u ovoj zemlji smiju upražnjavati Ustavom garantovanu slobodu govora. Šta i kome smijemo reći? Gdje su granice do kojih smijemo ići u zalaganju za vlastite vrijednosti? Koje riječi smijemo koristiti, a koje ne? Drugim riječima, pokušaj da nam se kolektivno stavi brnjica", kazao je Suljagić povodom poziva za saslušanje Avdića.  


 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.