31.5.2024. 10:05
0
Emir Suljagić: Više sam izložen prijetnjama i uvredama od "mojih" nego od fan kluba Ratka Mladića
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica oglasio se na društvenim mrežama o stanju koje je zatekao kada je preuzeo dužnost.

Suljagić kaže da je prije pet godina, kada je stigao u Memorijalni centar Srebrenica, zatekao ruinu u svakom smislu.

"Zgrade su bile ruševne i na ivici kolapsa, a zaposlenici u MCS-u su bili prepušteni sami sebi, duboko deprimirani. Neću navoditi sve što smo zajedno, ponavljam, zajedno uradili. Oni koji su bili odgovorni za takvo stanje nazivaju Memorijalni centar "svetinjom", ali nisu mrdnuli ni prstom da nešto promijene. Svi oni su tu i pitaju se već decenijama, napisao je Suljagić.

"Izuzmemo li njihovu imovinu u Srebrenici, Vogošći i Ilijašu, ne postoji apsolutno nijedan drugi trag njihovog angažmana u Srebrenici. Sada, kada su uništili sve što su dotakli u Srebrenici, počeli su bacati oko i na Memorijalni centar. Stvari su otišle tako daleko da sam posljednjih sedmica izložen uvredama i prijetnjama više od tobožnjih "mojih" nego od fan kluba Ratka Mladića", smatra Suljagić.

Naglašava da ono što svima može obećati je da Memorijalni centar Srebrenica neće biti privatna prćija provincijalaca od čijeg je dodira sve uvehnulo.

"Ne postoji cijena koju nisam spreman platiti da to osiguram", zaključio je Suljagić.


(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.