1.6.2024. 18:12
1
Naša stranka i SDP podržavaju Srđana Mandića za novi mandat načelnika općine Centar
Naša stranka i SDP podržat će Srđana Mandića u njegovoj kandidaturi za novi mandat na čelu sarajevske općine Centar.

Naša stranka je na svojim sastancima, uključujući i Predsjedništvo i Glavni odbor, konačno odlučila podržati Mandića kao svog kandidata za načelnika. 

"To nije bilo nimalo lako. Vrh stranke bio je protiv Mandića, ali on je bio odlučan da se bori za još jedan mandat, bilo uz podršku stranke ili sa svojom nezavisnom listom. Na kraju, vrh stranke je popustio," tvrdi jedan od naših izvora.

Ovu odluku, na kraju, podržao je i SDP.

Treći član Trojke, Narod i Pravda (NiP), organizacija Centar, koja je većinu proteklog mandata u Općinskom vijeću provela u sukobima s Mandićem, odbija podržati njegovu kandidaturu. Oni nemaju razloga iznenada promijeniti mišljenje o nekome čiji su opoziv ranije izglasali u Općinskom vijeću.

Iako procedura opoziva nije završena, "zasluga" je to NiP-a Centar koji nije uspio dovesti proces do kraja. Sada su odlučni u namjeri da ospore Mandićevu novu kandidaturu. Tvrde da on nije dio Trojke, već se sam nametnuo i da je već ranije pripremio infrastrukturu kako bi zadržao trenutnu poziciju.

Članovi NiP-a Centra često ponavljaju da Mandić ima svoju vlastitu stranku, ali nisu naveli njen naziv. Ipak, to ih neće spriječiti da daju svog kandidata za načelnika. Jasmin Ademović, predsjednik OO NiP Centar, ima ambicije, ali je svjestan da ne bi pobijedio, te da bi ga poraz u takvoj utrci skupo koštao.

Predstojeća borba za mjesto načelnika, "važnije od 10 drugih općina", bit će vrlo zanimljiva. Formalno još nije objavljeno, ali se očekuje da će Stranka demokratske akcije (SDA) i Stranka za Bosnu i Hercegovinu podržati Dennisa Gratza, zastupnika Demokratske fronte u Federalnom parlamentu, u utrci za ovo mjesto.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, već je tokom jednog TV gostovanja najavio ovu mogućnost.

Nakon dva sastanka između SDA, DF-a i SBiH-a, Narodni evropski savez odlučio je na Lokalne izbore u Kantonu Sarajevo izaći sa svojom listom. Tvrde da imaju "odličnog kandidata" za načelnika Centra, ali njegovo ime još uvijek drže u tajnosti.

(Erna H.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.