12.6.2024. 22:43
0
Džanan Musa proglašen najboljim igračem finala španske lige
Košarkaši Real Madrida postali su novi prvaci Španije nakon što su u finalnoj seriji "pomeli" Murciu s 3:0, a reprezentativac BiH Džanan Musa proglašen je za MVP-a finalne serije.

Veliko priznanje za "Zmaja" koji je briljirao ove sezone, a i večeras je bio najbolji pojedinac Reala s 18 poena. Kada je Murcia bila u naletu, Musa je držao svoj tim u životu i trasirao mu put do preokreta.

U prvom finalnom duelu dao je 16 poena uz osam skokova i jednu asistenciju. U drugom je ubacio 13 poena i zabilježio pet skokova, te dvije asistencije.


Podsjetimo, ranije je Musa kao igrač Breogana osvojio titulu MVP-a regularnog dijela sezone, a sada je dobio i priznanje za finalnu seriju.

Džananu Musi je ovo prva titula prvaka Španije, dok je Real došao do svoje 37. po čemu je apsolutni rekorder.

Prvi pratitelj i prošlogodišnji prvak Barcelona ima 20 trofeja Endesa lige.

(Ajdin B.)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.