25.6.2024. 15:56
0
Povezivali i pisali da je bila u vezi sa Admirom Arnautovićem Šmrkom: Srbijanski mediji pisali da joj je menadžerski tim sarajevskih repera ugovarao nastupe nakon napuštanja Grand produkcije
Kada je bh. pjevačica Antonija Čerkez, nedavno, objavila fotografiju na svom Instagram profilu a na kojoj je bila u dresu reprezentacije Hrvatske, našla se na meti kritika dijela javnosti.

Ljudi su joj pisali komentare da je njena država Bosna a ne Hrvatska, te je pitali nosi li dres države u kojoj je rođena kada reprezentacija igra utakmicu. 

No, Širokobriježanku je to naljutilo pa je odlučila reagovati:

"Kako nikada ne komentarišete kada pjevam 'Bosnom behar', 'Je l‘ Sarajevo gdje je nekada bilo' i mnoge druge? Ne razumijem čemu potreba čim objavim nešto, vezano za moju pripadnost, jer sam rođena kao Hrvatica, nosim i imam te papire, odmah lupati po tastaturi. Valjda imam pravo obući što god hoću, pri tome ne želeći nikoga uvrijediti, da se razumijemo", započela je svoju objavu Čerkez. 

Dalje je nastavila riječila da je jednako objavljivala i kada je Bosna i Hercegovina ostvarivala plasmane na neka takmičenja. 

"Znam da nije imala tolike uspjehe u sportu, ali sam pružila podršku i bila uz istu. I uvijek bih. Sad je Hrvatska tu i ne vidim koga ja vrijeđam sa ovom fotografijom. Da sam obukla dres neke radnom države koja nije uopšte evo, sa Balkana, pitam se bi li uopšte bilo komentara - 'ti živiš u BiH, sto nosiš to?'", napisala je Čerkez.

Objavu je zaključila riječima: "Samo ljubav".


Antonija je inače učestvovala u ovosezonskom izdanju regionalnog muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", te je dogurala sve do velikog finala. Pobjedu je, podsjećamo, odnijela Šejla Zonić. Kada je ostvarila plasman u finale, na Instagramu je objavila da i Hercegovina ima predstavnika u finalu.

U finalu je izvela pjesme Mate Bulića "Igraj Mare prašina se diže" i "Moja Hercegovina", a nastupila je u narodnoj nošnji, dok su oko nje na sceni bili folkloraši. 




Ovo 27-godišnjoj Hercegovki nije bio prvi nastup u "Zvezdama Granda", budući da je učestvovala 2022. godine.

Tada je pred sami kraj takmičenja ga odlučila napustiti, na opšte iznenađenje.

"Ovim putem obavještavam sve svoje prijatelje i vjerne pratitelje da odustajem od daljnjeg takmičenja u showu Zvezde Granda. Želim se zahvaliti svim dragim ljudima koji su mi bili podrška na ovom putu. Svim prijateljima koje sam stekla kroz takmičenje. Svom mentoru Draganu Stojkoviću koji me učio i bodrio kao i, sada velikom prijatelju Vladanu koji je u svakom trenu bio tu kao pomoć i podrška", napisala je u objavi tada Antonija, te nastavila:

"Najveće hvala želim reći roditeljima, Admiru, prijateljima Danijeli, Ishaku, Amini i Lejli koji su trpjeli moje strahove, ludosti i nervoze sve ovo vrijeme", objavila je tada Čerkez.


Jedan korisnik društvenih mreža je napisao da je to uradila zbog visokih provizija Grand produkcije:

"Vrlo jednostavno, tko god dođe u Grand mora potpisati ugovor od devet godina, Popović uzima sebi više od 50%, a ovako je se samo izreklamirala i sva lova ide njoj. Nije ni prvi ni zadnji kandidat koji je to uradio i svaka im čast na tome".

Prema pisanju srbijanskih medija, Čerkez je, navodno, bila u emotivnoj vezi sa Admirom Arnautovićem Šmrkom.

Tamošnji mediji su pisali da joj je menadžerski tim sarajevskih repera Jale Brata i Bube Corellija, nakon napuštanja Granda, ugovarao nastupe po diskotekama.


ANTONIJA ČERKEZ - JALA BRAT - BUBA CORELLI - RAF CAMORA

Antoniju su povezivali i sa influenserom Kenanom Tahirovićem, ili kako mu mediji tepaju, "Bosanskim Bali-begom", no on je demantovao te tvrdnje kazavši da su uvijek bili prijatelji.

Kada je riječ o muzičkom početku, on se desio kada je imala 18 godina u lokalnom bendu iz Širokog Brijega pod nazivom "Stari zvonik", a u kojem je provela šest godina.



Kako je govorila tokom intervjua, duguje im ono što danas jeste, te da je od njih dobila savjete koji se ne dobijaju tokom školovanja. 



Kaže da je prve pare od pjevanja zaradila na jednoj svadbi u Ljubuškom, i to u iznosu od 50 KM.
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.