27.6.2024. 22:46
0
Pogledajte kako bi stadion Koševo trebao izgledati početkom 2026. godine
Vlada KS, Grad Sarajevo, Općina Centar i FK Sarajevo zajednički rade na projektu rekonstrukcije stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Namjera je da se stadion u što bržem roku dovede do nivoa UEFA 4 kategorije, saopšteno je iz FK Sarajevo.

Iz kluba s Koševa navode i da su vlastitim sredstvima izradili idejni projekat rekonstrukcije, a da će izvedbeni projekat finansirati Grad Sarajevo.

"Općina Centar već provodi aktivnosti na izdavanju potrebnih saglasnosti i dozvola i čim se steknu potrebni uslovi projekat će biti delegiran prema Vladi KS", navode iz FK Sarajevo.

Dodaju da će Ministarstvo kulture i sporta KS biti najveći finansijer projekta rekonstrukcije, a namjera je da se zajedno s drugim institucijama sufinansira projekat.

Podršku očekuju i od Vlade Federacije BiH.

"Konačni cilj je stvoriti što bolje uslove za navijače na stadionu, kako bi FK Sarajevo svoje evropske utakmice igrao na domaćem terenu", ističu iz FK Sarajevo.

Na kraju zaključuju da bi prva faza rekonstrukcije trebala biti okončana do kraja 2025. godine.

(NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.