30.6.2024. 13:22
0
Luciano Spalletti ostaje selektor Italije i pored neuspjeha na Evropskom prvenstvu
Luciano Spalletti ostaje selektor Italije sve do Svjetskog prvenstva koje je na rasporedu za dvije godine.

Italijanski fudbalski savez odlučio je zadržati Spallettija uprkos jučerašnjoj eliminaciji u osmini finala Evropskog prvenstva. “Moja misija je da reprezentaciju učinim još mlađom”, poručio je Spalleti.

Italija je u susretu osmine finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj protiv Švicarske potpuno nadigrana i zasluženo poražena. Već sada bivši prvak Evrope se nije proslavio ni partijama u grupnoj fazi, gdje su više sretno nego spretno savladali Albaniju, pa nakon toga pretrpjeli poraz od Španije, a u posljednjim trenucima trećeg kola su stigli do izjednačujućeg gola protiv Hrvatske i tako osigurali plasman u nokaut fazu.

Spalletti se na klupi Azzura nalazi od 1. septembra 2024. godine, a od tada je reprezentacija Italije odigrala 14 utakmica u kojima je ostvarila sedam pobjeda, četiri remija i tri poraza.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.